Stagebegeleiding Echoxpert Academy

Stagebegeleiding gezocht!

Echoscopie is een praktijkvak. Maar hoe zorgen we dat de praktijk aansluit bij de lessen die onze studenten krijgen?

Sinds de start van Echoxpert Academy in 2019 houden we ons actief bezig met het zoeken naar echopraktijken die onze studenten willen opleiden en begeleiden. Door middel van (online) bijeenkomsten voor praktijkbegeleiders brengen we de praktijkbegeleiders op de hoogte van het lesprogramma, stage evaluaties, eisen logboeken en praktijk examens. Bovendien volgt elke praktijkbegeleider bij Echoxpert een US clock training toegespitst op praktijkbegeleiding zodat ze de studenten optimaal en op dezelfde manier kunnen begeleiden zoals dat hen op de Echoxpert Academy wordt aangeleerd. Tijdens de stage periode houden we de communicatielijnen met de stagepraktijken kort en is overleg altijd mogelijk.

Echoscopie is DOEN! Kwaliteit verbeteren is SAMEN DOEN!

Kwaliteit in de praktijk

Het is ongelofelijk relevant dat we in Nederland de basisechoscopie zo nauwgezet mogelijk uitvoeren. De echoscopie speelt een hele belangrijke rol in het opsporen van risicovolle zwangerschappen. Dit begint bij een vaginale echo in het prille begin van de zwangerschap en eindigt bij een gedegen uitgevoerde biometrie echo in het 3e trimester.

Met de start van Echoxpert Academy zijn we een methode gaan ontwikkelen waarmee de probe-handeling en het corrigeren van je scanvlakken vast staan omschreven; de UltraSound Clock methode. We hebben met de US clock methode een tool gecreëerd waarmee we de studenten de echoscopie stapsgewijs en beredeneerd aanleren. Het is van cruciaal belang dat je als stagebegeleider kunt uitleggen waaróm je een bepaalde beweging moet maken om in het juiste vlak te komen. De meesten van ons herinneren zich de aanwijzingen ‘een beetje naar rechts, ‘een beetje kiepen’ en ‘draaien met je probe’ nog goed. Maar dit geeft onvoldoende houvast voor een student. Het toepassen van de methode zorgt voor een solide basis en betere metingen.

De US Clock training is geschikt voor iedere stagebegeleider; ervaren én minder ervaren, wel óf niet betrokken bij onze Academy. Tijdens de training bespreek je samen met de groep de situaties die je in de (stage)praktijk tegenkomt en bespreek je wat de oplossingen kunnen zijn. Bovendien zet je voor jezelf weer de puntjes op de “I” betreft de meest recente eisen en je eigen skills. Het mes snijdt hier dus aan 2 kanten; de student heeft baat bij een vaardige en kundige stagebegeleider en als echoscopist wordt je beter als je iemand kan uitleggen hoe en waarom hij/zij iets kan uitvoeren!

Usc C Print Cmyk
Dsc 2878

Stagebegeleiding wat houdt dit in?

Als je je wilt aansluiten als stagepraktijk zijn er een aantal zaken van belang.;

  • De student kan meelopen in een spreekuur waar alleen echo’s gepland staan.
  • Er worden extra pauzes of extra tijd ingepland zodat de student elke echo even kan oefenen en de spreekuren niet eindeloos uitlopen. (advies min 5 min per echo extra)
  •  De stagebegeleider neemt deel aan de online informatie sessie aan het begin van ieder schooljaar.
  • De stagebegeleider volgt een US clock hands-on training. Hiervoor geldt een speciaal gereduceerd tarief én ontvangt men 3 accreditatiepunten.

 

Voordelen:

  • Gedurende de stage is er altijd ruimte voor overleg en feedback met Echoxpert Academy. Je staat er niet alleen voor!
  • Je wordt een (nóg) betere echoscopist als je anderen opleidt.
  • Met het opleiden en begeleiden geef je je kennis en liefde voor jet vak door.
  • Als stagebegeleider krijg je korting als je een (andere) hands-on training bij Echoxpert boekt.

Instructiefilm probehandeling

Instructiefilm transabdominale sweep 1e trimester

INSCHRIJVING STAGEBEGELEIDER ECHOXPERT ACADEMY

Je kunt je aanmelden via onderstaande button. Je ontvangt vervolgens een email ter bevestiging van de aanmelding.

Aanmeldingsformulier

  • Let op: dit is geen definitieve inschrijving! U ontvangt na deze aanmelding een inschrijvingsformulier per mail
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuwsbrief

We brengen regelmatig een nieuwsbrief uit met daarin informatie over de laatste ontwikkelingen op echogebied, interessante artikelen en het aanbod van onze trainingen, theoretische bijscholingen en casuïstiekbesprekingen.

Ben je geïnteresseerd in de nieuwsbrief? Meld je hier aan.

Let op! Voorkom dat onze nieuwsbrief in uw spam folder terechtkomt. Hoe, dat leest u hier (opent in nieuwe tab).